T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Saniye-Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

    17 Eylül  1975  tarihli Bakanlık onayı ile açılışı gerçekleşen Edremit Ticaret Meslek Lisesi, 3 Kasım 1975  tarihinde şu anda Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan binada eğitim ve öğretime başlamış ve iki yıl burada eğitim öğretim çalışmalarını sürdürmüştür.

    Eski binanın yetersiz olması sebebi ile Eylül 1977 tarihinde geçici tahsis ile İstiklal İlköğretim Okulunun Gümrük mahallesindeki binasına taşınmıştır. İlk  yıl 109 öğrencinin kayıt edildiği Ticaret Meslek Lisesinde  öğrenci mevcudu her yıl artış göstererek bugün için 400 lü      rakamlara ulaşmıştır. 

    Okul 1988 Ocak ayında   Camii Vasat Mahallesi Park Caddesindeki Endüstri Meslek Lisesinin boşalttığı binaya (bugün halen eğitime devam edilen) taşınmıştır. Bu binaya taşınması ile derslik sayısı sıkıntısı sona ermiş  ve öğrenci sayısı artmış olup; zamanın yöneticilerinin      gayreti ile 1989-1990 Öğretim yılında Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi de açılmıştır.

    İlk yıl 54 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 1991-1992 öğretim yılından itibaren Anadolu statüsüne kavuşarak Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olmuştur. Aynı  yönetim , aynı öğretim kadrosu  ve personeliyle aynı binada              uyum içerisinde iki lise tek bir müdürlük yönetiminde eğitim öğretime devam etmiştir.  

    Okullara öğrenci talebinin her yıl biraz daha artması sonucu derslik sayısı yetersiz hale gelmiş, oluşan derslik sıkıntısı Edremit´li hayırsever iş adamı Yılmaz Akpınar´ ın okulun arka bahçesine 1996 yılında yaptırdığı 6 derslik ile sona erdirilmiştir.

    Yılmaz Akpınar´ın Bakanlıkla imzaladığı protokol gereği 1996-1997 öğretim yılından itibaren okulun adı " Edremit Remzi Molvalıoğlu Ticaret Meslek Lisesi olarak değişmiş olup Anadolu Otelcilik  ve Turizm Meslek Lisesi bünyede yerini korumuştur.
    2011 yılında Okulumuz bünyesindeki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ayrılarak Altınoluk´a taşınmış ve Fernur Sözen Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adını almıştır.

    Edremit Remzi Molvalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapatılarak 2017 yılı Eylül ayından itibaren Saniye Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) olarak  eğitim öğretime yeni binasında devam etmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.06.2013 - Güncelleme: 22.10.2020 17:06 - Görüntülenme: 19812
  Beğen | 39  kişi beğendi