BALIKESİR / EDREMİT - Saniye-Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Sözlük Tasarım Yarışması

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 01 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında ilimiz resmî/ özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik  Sözlük Tasarım Yarışması düzenlenmesinin uygun görülmüştür.

SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI:

1. Yarışmaya İlimiz geneli resmi ve özel ilkokul/ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir.

2. Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 sözlük ile katılabilir.

3. Sözlükler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci sözlüğü hazırlarken kendi yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış sözlükler yarışmadan elenecektir.

4. Sözlük serbest herhangi bir konuda, alanda oluşturulabilir. (Sağlık, tarih, edebiyat, mizah,

canlılar alemi, çevre, oyunlar, ev sözlüğü vb.)

5. Sözlükler her kademede 50 -75 arası kelime içermelidir ve kelimeler özgün bir cümlede kullanılmalıdır.

6. Kâğıt, A5 boyutunda olmalı ve tek yönlü kullanılmalıdır. Kağıt kenarlarında ciltleme için uygun boşluklar bırakılmalıdır.

7. Sözlükler resimli, çizimli, şekilli, siyah- beyaz ya da renkli hazırlanabilir.

8.  - Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecektir.

- Okullar, komisyon marifetiyle okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına göndereceklerdir.

- İlçeler, ilçe komisyonu marifetiyle her kademeden ilçe birincilerini seçerek il yarışmasına göndereceklerdir.

- İl yarışmasında her kademeden birinci seçilen eser ödüllendirilecektir.

- Her kademeden birinci seçilen eser, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bakanlığımıza gönderilmek üzere saklanacaktır.

9. Sözlüğün arka kapak iç sayfasına öğrencinin adı, soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

10.Okulda dereceye giren sözlükler okul idaresi tarafından ciltlenerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecektir.

11.İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA:

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ PUAN DEĞERİ

Tasarımın işlevselliği(öğreticiliği, akılda kalıcılığı)

Estetik, Bütünlük

İmlâ Kuralları

İçerik, zenginlik

Kapak Tasarımı

Diğer Hususlar:

1. Yarışmaya katılan eserler, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

2.İlçe Komisyonu tarafından değerlendirme sonucunda her kademeden birinci seçilen eser,İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonu tarafından her kademeden il birincisi eserler belirlenecektir.

3. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, “Dilimizin Zenginlikleri” projesi bitiminde mayıs ayı içerisinde Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından toplu ödül töreninde verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

Tanıtım ve Duyuru